NUBUAT DARI GUNUNG

 

BUKU DUA BELAS

 

Bab 92

 

“Penghakiman Besar Ketiga!”

 

Gelembung Metana di bawah Gulf of Mexico sedang melebur;

 

Dan gas dahsyatnya sedang bergelora keluar!

 

Bertaubatlah, oh orang ramai!

 

Kawan Tersayangku, kami telah memasuki satu waktu yang teruk sekali dan penghakiman besar Buku Wahyu Dua Belas kini sedang berlaku di kalangan kita. Semogalah Tuhan berbelas kasihan kepada kita semua dalam negara ini! Kerana kita telah berbuat dosa dengan banyak!

 

Kawan Tersayangku, kami semua sedar akan pembocoran minyak di Gulf of Mexico yang berlaku kira-kira dua tahun yang lalu; dan kami semua tahu mengenai kemusnahan teruk, yang disebabkan tumpahan minyak besar ini!

 

Dalam hari-hari dahsyat itu, kami berdoa; dan kami nampak Tuhan kita digerakkan dengan belas kasihan untuk menundakan sesetengah daripada kesan dahsyat kebocoran minyak yang teruk ini. Sebagai pembalasan kepada doa kami, Dia hantarkan beberapa malaikat geografikal ke dalam sebatian minyak panas membakar itu, dan Dia, dalam belas kasihanNya, menundakan sesetengah daripada peristiwa memusnahkan, yang sepatutnya telah berlaku! Terpujilah Nama SuciNya.

 

Pada waktu pembocoran minyak dahsyat itu, ada antara kita juga terbaca bahawa ada satu tasek gas metana terbeku yang berada di bawah Gulf of Mexico. Ada pakar geologi yang memberi amaran bahawa minyak panas ini mungkin mengalir ke dalam tasek metana gas terbeku itu dan leburkan gas terbeku itu, dan ini akan menyebabkan tasek metana yang sangat besar ini untuk meletup bocor! Penyelamat kita telah memberikan kita amaran mengenai peristiwa yang sangat bahaya ini!

 

Kita telah nampak kesan pemusnahan taufan Katrina apabila ribut dahsyat ini mengoyakkan New Orleans. Dan, kita telah nampak kesan pemusnahan dahsyat tumpahan minyak besar ini, dan bagaimana Gulf of Mexico telah dimusnahkan secara sistematik.

 

Disebabkan pencemaran dahsyat Gulf of Mexico oleh tumpahan ini, semua makanan laut, yang datang dari Gulf sekarang mungkin tidak sesuai untuk dimakan. Banyak laporan telah keluar mengatakan bahawa makanan laut dari Gulf dilanda dengan pelbagai jenis kanser dan kudis kulit. Sememangnya, seluruh Gulf of Mexico telah dicemari dengan teruk, Tetapi, sekarang orang ramai menghadapi satu lagi ancaman dan ancaman itu merupakan tasek metana terbeku itu, yang sedang melebur dengan cepat.

 

Bacalah kata-kata Penyelamat kita dan nangislah; kerana mangkuk penghakiman kini sedang dituangkan pada negara jahat ini; dan orang soleh semestinya akan bersengsara bersama dengan mereka yang tidak soleh!

 

Pesanan dari Penyelamat kita

 

Satu paggilan kuat untuk bertaubat: Amerika sedang membakar!

 

Peleburan tasek metana besar yang terbeku:

 

Penghakiman Ketiga untuk Louisiana dan untuk negara ini!

 

Jun 30, 2012

 

Anak TerberkatKu, Aku Bapamu Yahweh, yea Jehovah, Tuhan tertinggi, ya Yesus, Tuhan di atas segala Tuhan dan Raja di atas segala Raja! Aku beritahu kamu sekali lagi, bahawa aku Satu dan Yang Sama! Aku Penyelamat kamu! Aku Penebus kamu; dan Aku Tuhan Tertinggi; dan selain daripada Aku, tiada yang lain! Tetapi, ada mereka yang datang, yang ingin berdalih, yang ingin mencari masalah dan yang ingin bertikai kebenaran mengenai siapakah Aku! Dan ada yang berkata, “Dia bercakap kepada Yesus yang lain! Dia dengar dari Tuhan yang lain!” Tetapi, Aku beritahu kamu, Anak TerberkatKu, bahawa di antara mereka yang mengolok-olokkan ini ada yang bercakap dengan tuhan yang lain. Mereka bercakap dengan yesus yang lain! Kerana, Aku tidak dapat dijumpa di antara mereka; dan mereka yang ini termasuklah beberapa orang pengkritik terbesar kamu yang mengawal gereja, dan yang mengolok-olokkan kerja-kerja ini.

 

Tetapi, sekarang, Anak TerberkatKu, aku datang kepadamu dan aku beritahu kamu satu perkara yang sangat penting! Dan, kata-kata penting ini kini hampir akan memecutkan semua penghakiman aku di bumi! Ya, orang akan tengok sini dan mereka akan tengok sana dan mereka akan kata, “Oh, lihatlah Satanis-satanis itu! Oh, tengoklah apa yang mereka lakukan!”

 

Tetapi aku beritahu kamu! Dengarlah aku dalam perkara ini! Kerana, aku sedang menjadikan Satanis berkuasa di atas kamu!

 

Seperti bagaimana aku membangkitkan Nebuchadnezzar dan aku memberikan kuasa kepada Nebuchadnezzar untuk tampil dan mengalahkan orangKu, orangKu yang melakukan kejahatan dan enggan mendengar amaran nabi-nabi Aku, Aku sekarang sudah membangkitkan seorang lagi di antara kamu! Ya sememangnya, dia merupakan pilihan Iblis dan Iblis telah meletakanya  di atas kamu melalui organisasi sulitnya. tetapi, Aku beritahu kamu sekarang bahawa Aku mengawal Iblis! Dia lakukan apa yang Aku benarkan dan apa yang Aku arahkan.

 

Akulah yang tuliskan Buku Wahyu; dan Aku telah berkata melalui nabiKu dalam zaman-zaman terlalu, kerana ini apa yang orangku telah pilih. Dan, Aku telah menghormatkan pilihan mereka!

 

Antikristus di antara kita!

 

Teatpi sekarang, dengarlah aku dalam hal ini! Jangan silap! Barack Obama ialah antikristus! Rengeklah sebanyak yang kamu mahu! Bernafilah sebanyak yang kamu mahukan, tetapi kamu tidak akan mengubahkan siapa dia; dan kamu tidak akan mengubahkan hakikat bahawa Aku telah meletakkan dia di atas kamu!

 

Dialah mimpi ngeri terdahsyat kamu, oh Amerika; kerana dia akan membakarkan kamu dan ketawa sedangkan dia tengok kamu membakar! Dia tiada ketaatan kepada Amerika, kerana ketaatannya adalah kepada Iblis; dan hati orang ini disasarkan ada pemerintahan seluruh dunia!

 

“Masa Pembakaran!”

 

Kamu, oh Amerika, cumalah bahan bakar untuk api dia, oh orang Amerika yang jahat dan zina! Dan, kamu akan terbakar! Ya, kamu akan terbakar; dan api itu akan sebar merentasi seluruh negara ini, malah sebelum senjata nuklear sampai! Ya, kamu akan terbakar, oh Amerika! Kerana, kamu enggan bertaubat! Dan, oleh kerana kamu enggan bertaubat; dan Aku telah memanggilkan kamu untuk begitu banyak tahun untuk bertaubat dari jalan jahat kamu, dan kamu enggan mendengar tangisan Aku, Aku beritahu kamulah bahawa kamu akan terbakar! (Tuhan memberi amaran kepada nabi, Dumutri Duman, bahawa Amerika akan terbakar. Kita sekarang telah sampai ke waktu itu!)

 

Musim Kemarau dan Kebuluran!

 

Dan, kebuluran, kebuluran besar, akan mula berlaku merentasi tanah ini, dari satu bandar ke bandar yang lain dan dari satu bahagian tanah ini ke bahagian yang lain! Dalam tahun-tahun yang lepas, Aku telah berikan amaran kepada kamu melalui kata-kataKu, yang Aku berikan kepada hambaKu, Linda Newkirk. Aku telah beritahu kamu bahawa jika kamu enggan bertaubat Aku akan keringkan ladang jagungmu, Aku akan bawakan kebuluran; dan kamu enggan dengar! Kamu enggan percaya!

 

Sekarang, datanglah kebuluran, dan kamu boleh lihatnya di depan pintumu! Kerana, musim kemarau ini begitu dahsyat. Dan, sekarang api dahsyat datanglah, tetapi tidak banyak antara kamu yang nampaknya, dan api-api ini terus membakar! Sekarang juga datangnya waktu di mana presiden antikristus kamu akan bergirang dalam kemenangannya! Kerana, sekarang juga sampai waktunya di mana dia akan memasuki kuasanya!

 

Kejatuhan Amerika!

 

Apa yang kamu akan lakukan, oh negara Amerika yang rosot rohaniahnya? Kamu akan jatuh! Amerika akan jatuh! Ya, Amerika akan jatuh, dan di seluruh dunia, orang ramai akan menggigil! Mereka akan panik! Mereka akan takut dengan ketakutan yang sangat besar! Tidak lama lagi mereka akan berkata, “Amerika telah jatuh!” Ya, pelacur dunia ini telah jatuh! Si wanita jahat itu, yang buatkan dunia untuk meminum dari cawan pesongnya, telah jatuh!

 

Tetapi, bukan semua yang akan takut, cuma negara-negara, yang telah bergantung pada kamu, yang akan takut! Ramai yang akan bergembira! Ramai yang akan bergirang! Mereka akan sangat senang hati; kerana kamu, oh negara Amerika yang rosot rohaniahnya telah berganas terhadap banyak negara!

 

Kegerunan dari Selatan!

 

Sekarang datang masanya, dan ia kini berada di depan pintumu, di mana banyak negara akan menggerunkan kamu, oh negara Amerika! Kerana, seperti bagaimana anda tanam, begitulah anda akan menuai!

 

Angin hampir datang sekarang! Ya, satu angin besar dari Selatan sedang maju datang, Satu angin selatan akan datang ke negara ini dan angin dari Selatan ini akan memberi masalah kepada kamu dengan besar-besaran!

 

Ya, Raja di selatan akan bangkit dan dia akan mengumpulkan negaranya; dan mereka akan bangkit untuk mengalahkan dan untuk menggulingkan negara ini, bukan melalui peperangan, belum lagi melalui peperangan, tetapi tidak lama lagi ia akan melalui peperangan! Walaubagaimanapun, pada masa ini, mereka akan bangkit, tidak lama lagi, secara besar-besaran, meraka akan bangkit untuk menggulingkan dollar! Dan, angin ini akan terasa panas! Angin ini akan meniup kamu dengan kuasa yang begitu kuat dan angin besar ini akan menyebabkan kamu untuk mengalami keretakan ekonomi negara ini yang tidak dapat dibaiki. Dan, penggeloraan angin besar ini akan melanggar dan dan meretak serta mengehentam dan mengurai, menghentam dan mengurai, memukul dan meninju struktur ekonomi negara ini!

 

Kerja-kerja Antikristus!

 

Tetapi, jangan terkejut apabila kamu nampak presiden kamu menunduk kepada mereka semua; kerana dia tidak mencari pendapat baik kamu. Dia mencari kemuliaan dari mereka! Dia mencari sokongan dari mereka! Dia mencari kekaguman dari mereka; kerana dia mengutamakan perjuangan mereka! Dia merupakan orang mereka dan dia merupakan musuh terbesar kamu, oh Amerika!

 

Ya, Amerika, persiden kamu ialah antikristus itu! Dia datang dari Eropah! Di Eropah, dia dikandungkan / disenyawakan dan melalui elit Satanik Eropah, dia dilahirkan! Tetapi, dia sememangnya seorang yang tidak bernegara; dan kerana dia seorang yang tidak bernegara, dia tidak taat kepada mana-mana negara! Matanya ada pada hadiah itu, iaitu hadiah pemerintahan dunia; kerana sedangkan dia tunduk hari ini untuk mengambil hati pemerintah-pemerintah asing, esok dia kan meminta mereka untuk tunduk kepadanya.

 

Pemenuhan kata-kata Penyelamat Kita!

 

Ya, Barack Obama merupakan seorang dengan pelan hebat; tetapi ingat: Akulah yang tuliskan pelan itu! Akulah yang letakkan dia di atas kamu, oh Amerika; kerana Aku akan gunakan dia untuk mematahkan kesombongan kamu! Aku akan gunakan dia untuk mematahkan keangkuhan kamu. Aku akan gunakan dia untuk mematahkan ekonomi kamu! Aku akan gunakan dia untuk mengisikan kem konsentrasi kamu! Aku akan gunakan dia untuk membawa kamu pergi sebagai hamba abdi, oh kamu rumah yang memberontak! Aku akan gunakan dia untuk lebih lagi mencemarkan kamu, oh Negara Amerika; kerana dia bencikan kamu, oh negara jahat; dan aku akan mengarahkan kebencian dia terhadap kamu sehinggalah dia nampak kamu terbakar dari satu hujung negara ini ke hujung yang lain, dari utara ke selatan dan dari timur ke barat!

 

Harga Pemberontakan

 

Kamu enggan bertaubat, oh kamu negara Amerika yang jahat! Kamu enggan mendengar panggilan aku untuk bertaubat, jika tidak, mati! Kamu enggan melututkan satu kaki pun terhadap Aku, terhadap Pencipta Segala, tetapi kamu sanggup melututkan satu kaki terhadap dia! Dan, ramai daripada kamu akan mengambil tandanya dan akan memujanya, semata untuk ada makanan dia atas meja kamu, kamu enggan menyanjung Aku dan kata Aku! Kamu enggan bertaubat! Oleh itu, kamu akan menyembah dia dan kamu akan kehilangan roh kamu! Kerana, kamu sukakan kejahatan! Kamu tidak kisah mengenai apa yang betul! Kamu sukakan pembohongan! Kamu sukakan segala yang terpesong; dan kamu akan mati dalam jalan jahat kamu!

 

Penghakiman Besar Tuhan kita terhadap Louisiana dan negara ini!

 

Bersedialah, orang Louisiana! Bersedialah! Bersedialah untuk satu bencana terhebat yang kamu akan saksikan! Kerana aku telah hantarkan kamu amaran-amaran melalui pemusnahan Taufan Katrina! Itu adalah amaran besar Aku kepada kamu, oh orang Louisiana: amaran Aku untuk bertaubat, atau mati. Tetapi, kamu telah menjadikan dirimu sibuk dalam pembinaan semula bandar New Orleans yang sangat rosot rohaniah itu, tetapi kamu belum lagi bertaubat!

 

Kemudian, Aku hantarkan kamu satu amaran yang lagi besar melalui bencana minyak Gulf of Mexico! Besarnya malapetaka ini dan besarnya kehilangan kamu melalui malapetaka ini! Tetapi, kamu masih lagi belum bertaubat!

 

Ini merupakan penghakiman Aku, oh kamu orang yang buta, dan yang memimpin mereka yang buta; tetapi kamu enggan lihat kerja tanganKu dalam malapetaka-malapetaka besar ini. Kamu enggan lihat penghakiman Aku melalui malapetaka-malapetaka besar ini!

 

Penghakiman Ketiga Terhadap, Louisiana

dan orang di negara ini!

 

Sekarang, kamu sekali lagi tidak nampak apa yang sedang berlaku kepada kamu! Tasek metana besar itu, yang berada di bawah Gulf of Mexico, sedang melebur dengan cepat! Haba minyak yang meresap itu, yang sedang menuangkan dirinya ke dalam tasek beku itu, sedang mencairkan tasek metana beku besar ini!

 

Ya, kamu lihat dengan hairan sedangkan gas metana ini datang ke permukaan dan ada antara kamu yang terkejut dengan penyesaran rumah kamu. Tetapi, dengarlah Aku! Kerana, kamu belum lihat apa-apa lagi! Gas ini sedang mencari jalan keluar dirinya!

 

Satu isipadu gas metana yang sangat besar sedang menolak ke atas dan ia sedang mencari lubang keluar dirinya! Sedangkan lebih gas ini menolak ke permukaan, akan datangnya pengalihan d lapisan tanah subterranean. Akan datangnya penyesaran tanah, di bawah Gulf of Mexico, dan juga di tempat yang agak jauh dari Gulf of Mexico!

 

Ada di antara penyesaran tanah ini akan terjadi dengan begitu hebat dan diikuti gempa bumi. Tetapi, gempa-gempa bumi ini tidak dapat dibandingkan dengan peletupan-peletupan tak tersangka, dan di banyak kawasan, kematian tak terbanding manusia, haiwan, dan hidupan akuatik dan ya, malah burung dan hidupan lain!

 

Oh, kamu orang Louisiana, kamu enggan dengar! Aku telah hantarkan kamu dua malapetaka yang sangat besar dan sekarang datangnya yang ketiga. Begitu hebatnya penyengsaraan kamu akan jadi! Bau hanyir, bau mati akan menjadi begitu hebat! Dan, ramai yang akan kata, “Siapa yang akan pergi ke Louisiana?” Kerana, peletupan dan mereka yang mati akan menjadi begitu dahsyat di antara kamu!

 

Dan, apabila kamu nampak perkara-perkara dahsyat ini berlaku di Louisiana, tahulah bahawa ini merupakan penghakiman besar ketiga Aku tehadap negeri jahat ini. Ia merupakan negeri yang angkuh! Ia penuh dengan penyembahan idola dan ilmu sihir; dan mereka yang ada di dalam gereja enggan mematuhi Aku. Mereka enggan berjalan dalam kerendahan hati di depanKu. Kerana lagu mereka adalah, “Betapa hebatnya aku!”

 

Tetapi, aku beritahu kamu, oh, negeri Louisiana, kamu merupakan satu barah! Kamu satu bisul yang teruk di depan mukaKu! Kamu satu topok hitam pada muka seluruh bumi ini; dan Aku akan memadamkan kamu!

 

Aku akan berterusan dalam penghakiman Aku terhadap kamu; dan Aku akan terus untuk merayu kepada kamu untuk bertaubat melalui penghakiman besar Aku, sehinggalah Aku memadamkan kewujudan kamu! Kerana, kamu sudah reput, oh negeri Louisiana! Kamu telah repput ke tengah-tengah dan Aku tidak akan lagi membenarkan kejahatan ini di depan muka Aku!

 

Aku beritahu kamu sekarang; dan dengarlah aku dengan baik! Gelembung metana besar itu, yang berada di bawah Gulf of Mexico, telah mula untuk membocor! Dan sedangkan gelembung besar ini membocor, ia akan menolak keluar! Ia akan menolak keluar dengan kuasa yang hebat! Ia akan meletus di bawah laut! Ia akan meletus di sepanjang Gulf Coast!

 

Pembocoran besar gas metana ini akan kena Florida! Ia akan kena Texas! Ia akan kena kawasan pendalaman dan ia akan bergerak di bawah Sungai Mississippi! Ia akan bergerak ke selatan ke arah Cuba. Ia akan bergereak ke arah Mexico! Ia akan bergegas keluar, kadang-kadang dengan peletusan kecil, tetapi pada masa yang lain, peletusan gas ini akan jadi begitu besar sehingga ia dengan senangnya dapat meneggelamkan kapal! Dan, akan sampai masanya di mana perjalanan di Gulf of Mexico akan menjadi sangat berbahaya!

 

Untuk kebanyakan masa, hadiran gas dahsyat ini akan tidak dapat dikesan, tetapi kesan-kesan gas ini akan memudaratkan! Seluruh kawasan akan diserang, dan akan ada banyak kematian dan penyakit yang “tak dapat dijelaskan”! Peletusan hebat gas ini akan dinampak sebagai “pembunuh senyap”.Masanya sudah tiba, oh Amerika! Kamu telah sampai ke masa penghakiman besarmu; dan mangkuk ini kini sudah penuh dan melimpah keluar!

 

Aku Bapamu, Yahweh, yea Jehovah, Tuhan Tertinggi.

 

Seperti yang disaksikan, direncanakan dan direkodkan hari ini, 30hb Jun, 2012,

 

Linda Newkirk

 

Kawan Tersayangku, pergi ke injin cari dan taipkan perkataan ini: Assumption Parish gas bubbles. Di situ kamu akan jumpa bukti pembocoran metana ini!

 

Kirimkan kasih dari hatiku kepada kamu semua,

 

Linda

 

PS Kerja sedang berjalan dengan baik untuk Rumah Doa! Tuhan berkatilah kamu yang setia, yang telah bantu membina rumah ini!

 

Tidak lama lagi, kami harap untuk siapkan rumah indah ini! Kemudian, sebagaimana yang dibekal Tuhan, kami akan mula pembinaan satu dapur dan tempat makan yang berasingan. Ada masih banyak kerja lagi untuk dibuat di sini!

 

Tuhan, Tuhan kita, Penyelamat dan Penebus baik kita, telah menjanjikan tempat ini untuk orang taat dia, satu tempat selamat pada waktu kesusahan; dan Dia Tuhan yang mengotakan kata-kataNya! Terpujilah Nama SuciNya!

 

E-mel: lnewkirk_46@msn.com

 

Surat: Linda Newkirk

            P.O. Box 17277

            North Little Rock, AR 72117

            USA